Sesam Street 323b, 4010, Norway

We’re open Monday – Friday, 8 a.m. – 7:30 p.m. EST

Frequently Asked Questions

Please read our FAQ before sending us a message.

U kunt de Babymat gebruiken tot het moment dat uw baby niet meer in de Babymat past. Dit is wanneer de kruin van uw baby boven de bovenkant van de mat uitkomt. Daarnaast kunt u de Babymat niet meer gebruiken wanneer uw baby begint met rollen. Dit kan lijden tot verstikking. Wij adviseren de Babymat niet meer te gebruiken. U kunt echter nog wel gebruik van de mat blijven maken wanneer u continue toezicht kunt houden op uw baby wanneer deze zich in de babymat bevind om eventuele verstikking na het rollen te voorkomen.

Wanneer uw baby gaat rollen kan het zijn dat uw baby met het gezichtje in de Babymat komt. Uw baby zou dan kunnen stikken. De Babymat kunt u in het gebruik zien als een kussen. Net als wanneer uw baby in de wieg of bedje ligt, is het niet wenselijk dat het gezichtje van uw baby in de stof beland. Dit kan dus leiden tot verstikking. Uiteraard zolang de baby in de Babymat past kunt u wel gebruik van de Babymat blijven maken, maar zorg altijd dat u ten alle tijden toezicht houdt op uw baby!

Dit is letterlijk van levensbelang!

U kunt uw baby alleen in de Babymat laten slapen wanneer u toezicht houdt op uw baby. Wanneer uw baby draait of rolt en met het gezichtje in de mat eindigt kan uw baby stikken. U moet de babymat ook zien als een kussen. Heerlijk om op te slapen, maar voor babies gevaarlijk in verband met verstikking. Uw baby kan dus heerlijk slapen in de babymat, maar alleen met toezicht van een volwassene.

U kunt de Babymat heel eenvoudig wassen door het matrasje er uit te halen door middel van de rits onderaan. De hoes en het matrasje kunnen gewassen worden op 40 graden en graag binnenstebuiten wassen en strijken. Niet geschikt voor in de droger.

De babymat is gemaakt van 100% katoen.

Jazeker! Ook tijdens de borstvoeding ligt uw baby comfortabel zodat uw baby zich volledig kan richten op het drinken. Ook bied de Babymat u extra privacy waardoor u overal borstvoeding zou kunnen geven. Zorgt u er wel voor dat u uw baby goed vasthoudt en uw baby wel kan blijven ademen, dus niet in de mat ‘verstoppen’.


De bezorgtijd van de Babymat bedraagt ongeveer 2 tot 3 werkdagen.

De Babymat wordt met de hand gemaakt en er wordt bijzonder veel aandacht besteedt aan de afwerking en veiligheid. Daarnaast controleren wij de Babymat voordat wij deze naar u verzenden. Toch kan het gebeuren dat er onvolkomenheden zijn aan de Babymat. In dit geval kunt u de Babymat aan ons retourneren en krijgt u van ons direct een nieuw exemplaar!


Zoals wettelijk is vastgesteld in de Wet Koop op Afstand heft u recht op 14 dagen bedenktijd. De 14 dagen bedenktijd gaat in op het moment dat u de Babymat heeft ontvangen. U heeft het recht de Babymat terug te sturen wanneer deze verpakt is in de originele verpakking en ongebruikt is.


U kunt de Babymat eenvoudig retourneren door de Babymat te retourneren naar:

Babymat
Ambachtssingel 81
2761LX Zevenhuizen

Let op: u draagt er zelf verantwoording voor dat de Babymat bij ons aankomt.

Ondanks dat wij ons niet zouden kunnen voorstellen dat u ontevreden zou zijn of een reden zou hebben om de Babymat te retourneren, zouden wij graag vernemen waarom u de Babymat terug zou sturen. Misschien kunnen wij ons product alsnog verbeteren!

Send us an email


This is form is just for demo purpose. No inquiries will be answered.